بلاگ

غذاهای محلی ایرانی (بخش دوم)

admin admin 22.01.2019 08:22:31

6. زیتون پرورده
شماره ثبت ملی: 1143
منطقه غذایی: جلگه مرکزی
ترکيبات: زیتون پرورده گونه ای خوراک تهیه شده از زیتون و مواد دیگرشامل گردو، سبزی محلی، سیر، دانه انار ترش است. زیتون پرورده ویژه شهرستان رودبار است. از زیتون پرورده بیشتر به عنوان چاشنی کنار غذای اصلی استفاده می کنند.
Food ingredients: Zeytoun Parvarde (nourished Olive) is made by walnut, local vegetables, garlic and sour pomegranate seeds. It’s the traditional product of Rudbar and used mainly as sundries.
7. رشته خشکار
شیرینی سنتی گیلانی است. این شیرینی به عنوان شیرینی ویژه ماه رمضان نیز مورد استفاده قرار میگیرد که در گیلان و رشت طرفداران زیادی دارد. نام این شیرینی از شکل این شیرینی که رشته گونه است گرفته شده و محتویات اصلی آن آرد برنج، شکر، مغزگردو و ادویه‌جات معطر نظیر هل و دارچین است. رشته‌خشکار برروی یک سینی که ازمس با خلوص بالا و داغ آماده می‌شود و پس از تحویل به مشتری باید آن را در خانه با کمی کره یا روغن تفت داد. سپس آن را در شربتی درست شده از آب، شکر، دارچین و هل قرار داده و پس از چند ثانیه و شیرین شدن، قابل صرف است.
The traditional popular sweet of Guilan, Rasht ordinally served in Ramadan. It consists of rice flavor, sugar, walnut and some condiments such as Cardamom and cinnamon.
8. گمج
گمج ، نوعی دیگ و ظرف گلی لعابدار وته گِرد خورش پزی است که از دیرباز به عنوان بهترین و اساسی ترین وسیله ی طبخ گیلانیان و مردمان رشت محسوب می گردد. نوخون نیز از همان جنس و درپوش آن است .غذا در این ظرف سفالی ضمن اینکه خاصیت خودش را از دست نمی‌دهد به طور کامل مغز پخت می‌شود. سفالگران وکوزه گران منطقه، که در پخت لعاب مهارت دارند، رنگ سبز روی آن را معمولاً از مخلوط پودر شیشه با قطع و سرب بدست می آورند.
It’s a kind traditional and handcraft pot made by clay in Guilan. Nokhon is made by the same material and used as the lid of Gamaj.
9. سوغات و صنایع دستی
رشـت با توجه به نزدیکی به کـوه و دشت و جنگل و دریا، مائده های زمینی و هوایی و دریـایی اش فراوان و سـوغات آن متنوع است. کـافیست سری به بـازار بزرگ رشـت و مسیر محله پیرسرا بزنید و این تنــوع را در سـوغات و صنایع دستی رشـت ببینید. محصولات متنـوع کشاورزی و دامی و انواع پرندگان و مـاهیان، انـواع میوه و سبـزی، ترشیجات و شیرینی جات و نانهای خـوشمزه محلـی در کنار صنایع دستی زیبـای آن از جمله ابـریشم و تابلوهای رشـتی دوزی شده و فـراورده های پشمی و ابریشمی و گلیم و نیز ظروف سفالی مانند گمج و نخون تا محصـولات چوبی و تولیدات حصیری، میتواند یادگار سفر به رشت باشد.
Due to its closeness to mountains, plains, jungles and the sea, Rasht enjoys various cuisines and, thereupon, souvenirs; just visit the Grand Bazaar and check this diversity out. Various Agricultural and animal products and a variety of birds and fish, different kinds of fruit and vegetables, pickles and sweets and delicious local breads along with its fine handicrafts such as rugs, silk or Rashtiduzi tableaus, and products made of wool and silk, as well as pottery like Gamaj and Nokhun to handmade products such as wooden and wicker ones, can be very amazing souvenirs as a memorial of Rasht.

درباره نویسنده

جهت ثبت نظر، لطفا ابتدا ورود کنید.ورود